Case taggade med: Miljö

Tretton miljoner kilo lök – varje år

Ett par mil söder om Kristianstad ligger Horna Gård, där Per Johansson och Patrik Olofsson driver Åhus-Grönt. Från att ha börjat i mindre skala brukar man idag över 500 hektar odlingsmark och driver ytterligare 45000 kvadratmeter växthus.

Läs mer

Skallar åt alla när Bubs satsar på färdiga påsar

I de svenska hemmen dyker det gärna upp några extra skallar när det är dags för fredagsmys. Hallonlakritsskallen och andra tvådelade godisbitar har blivit ett signum för Jönköpingsföretaget Bubs Godis – men i fabriken är det trots allt bara godiset som är segt. Kontinuerliga investeringar i ny teknik har gjort hela tillverkningen ytterst effektiv. Och nu är man redo att ta nästa steg: att skicka ut skallarna färdigpackade till bensinmackar och kiosker.

Läs mer

Vissa förpackningar är mer hållbara än andra

Sverige har satt upp tuffa miljömål, i många fall tuffare än resten av EU. Och visst är vi på god väg. Vi skapar mindre avfall och återvinner samtidigt mer än övriga länder. Det är bara en försvinnande liten del av vårt avfall, 4 %, som inte återanvänds i någon form. Men mer behöver göras. Mycket mer. Att dramatiskt minska användandet av ändliga resurser är till exempel avgörande för en hållbar framtid. Där är wellpapp ett sätt att göra skillnad.

Läs mer