Case taggade med: Möbler

Billigt, billigare, Billy

Vid första anblick är Kättilstorp ett högst ordinärt villasamhälle på Västgötaslätten. Men när man passerat järnvägen kommer man till ortens stora hemlighet: Gyllensvaans Möbler, som varje vecka tillverkar och förpackar 170 000 möbler åt Ikea. Och det handlar framför allt om bokhyllan Billy och CD-stället Gnedby.

Läs mer

Hos Eco-Boråstapeter har det rullat på i mer än ett sekel

Att starta en fabrik som skulle förse hela Sverige med tapeter verkade uppåt väggarna vid starten 1905, men det fäste man sig inte vid. Idag är Eco-Boråstapeter landets största tapetfabrik, belägen i lilla Viared strax väster om Borås. Vi träffar logistik- och IT-chef Jonas Sjöö, som gärna berättar mer.

Läs mer

Badrumsmöblerna måste hålla i vått och torrt

Efter köket blev badrummet nästa offer för renoveringshysterin i början av 2000-talet. Aspen, som startade sin möbeltillverkning 2002, märker fortfarande ingen avmattning i orderingången. För många svenskar är badrummet en av få lugna vrår i tillvaron – och att möblera med vackra möbler är ett sätt att göra den personliga stunden mer njutbar. Vi träffade VD Pontus Eklind och produktchef Tobias Ture för att prata om möblernas väg från lagret till hemmets mest privata rum.

Läs mer