Nästa generations WA-maskiner

Nästa generations wrap-aroundmaskiner har nu gjort sin entré på industrigolvet. Stora Enso Packaging har utvecklat det smarta, nya WA-konceptet tillsammans med maskinleverantören Österbergs – och en demonstration på Scanpack rönte stor uppmärksamhet.

– Det finns många fördelar med att investera i en WA-maskin från den nya plattformen, säger Pär Arlebrand hos Stora Enso Packaging. Väsentligt lättare rengöring, bättre ergonomi för operatören och högre kapacitet är nog de viktigaste.

Stora Enso Packaging arbetar mycket med förpackningslösningar till livsmedelsindustrin. Här ställs det höga krav på just enkel rengöring, användarvänlighet och att maskinen klarar en hög produktionstakt.

– I det nya WA-konceptet använder vi servodrift, fortsätter Pär Arlebrand. Det innebär att det finns möjlighet att packa upp till hela 25 wellådor i minuten. Vi har också tagit bort onödiga detaljer och minimerat de områden där smuts kan samlas.

God ergonomi garanteras främst genom att maskinerna är lägre. Det gör det lättare för operatören att ladda arkmagasinen.

De nya WA-maskinerna ger många fördelar, framför allt för livsmedelsindustrin. Att skapa maskiner för effektivare packning av livsmedel var också den viktigaste ledstjärnan under hela utvecklingsarbetet hos Stora Enso Packaging och Österbergs.

 

Läs mer om vår automatisering.