Wellbyrån som gav Volvo mer yta

Från Volvos reservdelslager i Torslanda skickas tillbehör och reservdelar ut till all världens Volvoägare. Lister, slangar, luftfilter, klädslar och ganska mycket mer därtill återfinns bland de ungefär 80 000 artikelnumren. Allt plockas för hand av lagerpersonalen som med andra ord har en hel del att hålla koll på.

Fram tills nyligen förvarades alla artiklar i öppna träpallar med önskat antal kragar, men samtidigt har man sökt efter ett alternativ som bättre utnyttjar lagerytan. Tillsammans med förpackningsgrossisten Papyrus löste Stora Enso Packaging problemet genom att skapa en riktigt bra byrå att förvara delarna i. Byrån funkar precis som en byrå brukar göra. Skillnaden är att den består helt av Kraftwell.

Logistikbyrån, som den döpts till, gör att Volvo nu får in fler artikelnummer på samma yta. I lagrets mer högfrekventa områden har man lyckades få plats med 300 procent mer artiklar. På så sätt sparar man både yta och tid – och ökar produktiviteten.

Logistikbyrån finns i fyra olika storlekar och tack vare den låga vikten är den oerhört smidig att vika ihop och hantera för personalen.