Containerboard: där förpackningens resa börjar

Stora Enso Packaging tillverkar högkvalitativ containerboard, även kallat liner och fluting, som används för att tillverka wellpapp med överlägsen prestanda. Genom att använda moderna och effektiva pappersmaskiner kan vi erbjuda containerboard som vida överträffar konkurrerande material vad gäller jämn kvalitet, funktionsduglighet, tålighet och mycket mer.

Våra containerboardtillverkande bruk förser både våra egna konverteringsfabriker och externa konverterare med högkvalitativ liner och fluting för alla förpackningsändamål.

Rightweighting ger optimering på riktigt

”Rightweighting innebär att vi fokuserar på funktionen, inte bara på ytvikten”

Medan andra mest pratar om att sänka vikten, s.k. lightweighting, för att optimera din förpackning vill vi gärna lyfta blicken litegrann.

Det finns ju absolut ingen fördel med att ha den lättast möjliga förpackningen om det betyder att dina produkter blir skadade eller skadar annat gods på väg till kunden. Därför använder vi gärna begreppet ”rightweighting” istället. Rightweighting innebär att vi fokuserar på funktionen, inte bara på ytvikten. Dina förpackningsmaterial ska vara rätt för din produkt och dina ändamål. Och optimering handlar om mycket mer än bara vikt.

Funktionsanpassade förpackningar

Om du vill minska ditt spill, spara pengar och göra en insats för miljön på bästa möjliga sätt bör du tänka på hela funktionen och användningen av din förpackning. Här kommer vi in bilden. Genom storskaliga investeringar i ny teknologi och kvalitetssäkring i vår containerboardproduktion ser vi till att du alltid får exakt rätt material.

I framkant vad gäller kvalitet

Containerboardmaterialen från våra bruk i Ostroleka, Polen, och Heinola, Finland, används både i Stora Ensos egen produktion och hos externa konverterare för att tillverka wellpapp med hög kvalitet och funktion.

Bruket i Heinola är en världsledande leverantör av semi-chemical (SC) fluting, tillverkad av nyfiber. Bruket i Ostroleka producerar bland annat högkvalitativ liner och fluting av 100 % återvunnen fiber.

Den stora fördelen med vår containerboard är att materialen kommer från ett fåtal moderna och tekniskt avancerade, effektiva pappersmaskiner. Ju färre källor som används, desto lättare är det att upprätthålla en hög och jämn kvalitet.

Eftersom vår containerboardtillverkning är helt integrerad med Stora Ensos wellpappfabriker, utbyter vi hela tiden erfarenheter och ser till att kvaliteten på materialen ger optimal effektivitet och funktionsduglighet i din produktion.

Ta täten tillsammans med oss

Genom investeringar i ny teknologi och anpassning till våra kunders önskemål ligger våra bruk tagit i framkant vad gäller kvalitet. När du låter oss bli din partner inom containerboard tar du täten tillsammans med oss.

För oss handlar en hög kvalitet inte bara om att erbjuda dig riktigt bra material, utan också om att säkerställa att vår kompetens, kunskap, kundservice och leveranssäkerhet är så bra som möjligt. Vi testar regelbundet våra material hos vårt eget testcenter och genom vår tekniska kundsupport löser vi eventuella problem med funktion och kvalitet.

Teknisk kundsupport

Den höga kvaliteten hos våra containerboardmaterial gör oss säkra på att de lever upp till förväntningarna genom hela logistikkedjan, att de fungerar perfekt i din wellpapproduktion och att de ger dig maximal effektivitet.

Skulle det uppstå några tekniska frågetecken kring funktionen eller materialen står vår serviceinriktade och specialiserade kundsupport alltid beredd att lösa problemen, på plats i din tillverkning. Supportteamet består av experter som har omfattade kunskap om alla konverteringstekniker och förpackningsmaskiner i Europa.

Kundsupportteamet arbetar även proaktivt genom att hjälpa dig att utveckla och förbättra kvaliteten på din produkt.

Vid uppstarten av den nya pappersmaskinen vid Ostroleka kommer vi att utöka vårt kundsupportteam för att kunna ge dig allt stöd du behöver i implementeringen av våra nya containerboardmaterial.