Lösningar som bygger på innovation

Innovation är central inom hela vår verksamhet. Vi samarbetar med våra kunder och med kundernas kunder. Syftet är att skapa lösningar som uppfyller faktiska behov och skapar mervärde på olika sätt.

Marknads- och konsumentinsikter

Vi berättar hur vi ser på förpackningsindustrins framtid i våra Viewpoint-rapporter. Vi har publicerat Viewpoint-rapporter om förpackningar för livsmedelsindustrin, hemelektronik, detaljhandel, e-handel och mejeribranschen, samt om förpackningar för millenniegenerationen. Här kan våra kunder läsa om hur de kan få sina förpackningar att bli affärsmöjligheter. Vi kan till exempel bedriva konsumentundersökningar med hjälp av verktyg för ögonspårning där vi testar och utvecklar förpackningar åt våra kunder som tilltalar konsumenterna.

Designutveckling

Vid våra tio DesignStudior i Europa och Kina använder våra erfarna designers beprövade metoder och verktyg till att utveckla morgondagens förpackningslösningar. Vi har praktisk erfarenhet av förpackningsdesign för varumärkesägare och återförsäljare inom i stort sett alla branscher. Vi samarbetar med våra kunder när det gäller innovation och utveckling av nya lösningar och genomför fler än 150 workshops tillsammans varje år.

Materialegenskaper

Vi skapar wellpapplösningar av modern lättviktscontainerboard som optimerar förpackningens vikt och egenskaper i hela leveranskedjan. Stora Enso ligger i framkant när det gäller materialutveckling och har börjat använda MFC (Micro Fibrillated Cellulose) i kartongmaterial. MFC har unika egenskaper som gör förpackningarnamer robusta och tåliga.

Intelligenta förpackningar

Stora Enso utvecklar intelligenta förpackningslösningar baserade på RFID-teknik som möjliggör uppkopplade förpackningar. Vi levererar heltäckande lösningar som attraherar och engagerar konsumenter, skyddar varumärken och förbättrar effektiviteten i leveranskedjan.

Se relaterade case.