Vad är Kraftwell?

Kraftwell från Stora Enso Packaging består till största delen av nyfiber. Därifrån kommer en stor del av dess styrka. Resten svarar den smarta konstruktionen för, där två vågskikt på vardera 4 mm gör materialet nästan oförstörbart.

Kraftwell tillhör en wellpappfamilj som benämns heavy duty. Men trots att den är ”heavy” så är den naturligtvis inte särskilt tung.

Kraftwell pallar för trycket

Kraftwell är en dubbelwell med två C-vågskikt, där varje skikt har fått en vattenavvisande ytbehandling. Konstruktionen gör materialet oerhört tåligt. Enligt kompressionstester klarar en standardlåda i Kraftwell en belastning på flera ton.

Varje skikt i Kraftwellen, såväl liner som fluting, kan få en vattenavvisande ytbehandling. Även limmet är vattentåligt. Kraftwell tål därmed riktigt oöm behandling och transport genom olika klimatzoner utan problem.

Låg kostnad, låg vikt

En av de stora fördelarna med Kraftwell är att materialkostnaden är ytterst låg, särskilt om man jämför med trä- och plyfalådor.

Eftersom lådorna förvaras hopvikta är de billiga att lagerhålla. Och materialets lätthet innebär även att totalvikten blir lägre – och därmed fraktkostnaden. Den låga vikten är också särskilt välkommen vid flygfrakt.

Varför ska du byta till Kraftwell?

Att packa i Kraftwell förenklar hanteringen, något som inte bara beror på den låga vikten. Det behövs inga spikpistoler eller tunga lyft, arbetet blir mer ergonomiskt och risken för klämskador elimineras. Fort går det också. Några enkla handgrepp och lådan är färdigvikt och klar att packas.

Kraftwell kan med fördel även användas för transporter inom ett företag. Det kan till exempel handla om att man skickar halvfabrikat och moduler mellan olika avdelningar, eller att en produkt skickas från tillverkning till ompackning för kund.

Kraftwellen är väl ingen miljöbov?

Nej då. Vår tillverkning av Kraftwell är helt miljöanpassad och emballaget sorteras som ett enda materialslag. Hela materialet kan sedan återvinnas direkt och bli vanlig wellpapp.

Flera av våra lådor i Kraftwell har bärande medar undertill. Det förenklar också hanteringen och sorteringen, eftersom det då inte behövs någon träpall.

Är Kraftwell verkligen något för mig?

Kraftwell passar inte för alla produkter, och det påstår vi inte heller. Men med sin styrka och flexibilitet har den ändå oväntat många användningsområden. Oavsett bransch och produkt ger Kraftwell bättre ekonomi och enkel hantering när tungt gods i stora volymer ska packas.

Stora Enso Packaging erbjuder många olika lösningar i Kraftwell: cargolådor, containrar, oktabiner, skyddsark och pallkragar, till exempel. Flera standardlådor finns dessutom i lager. De flesta av våra kunder tycker dock att det är trevligt att få sina lådor anpassade helt till sina speciella produkter och förutsättningar. Hör av dig, så kan vi säkert hitta en bra lösning för dig också.